måndag 31 december 2012

Till brorsan

Påminn mig att berätta om den här kvällen till si. Kram. För er andra kommer ett inlägg imorgon

lördag 29 december 2012

kangarooooo pooo

foerst saa har vi en bild pa kangaroo eggs..nee det aer kangaru bajs. vem kunde ha anat att dem skulle se ut som kaninbajs, ja inte jag iaf. men daer har vi det, kangurus bajsar likadant som kaniner och harar hemma i sverige, dem aer i samma storlek om ni undrar, naer dem torkar sa ser dem ut som harlortar ocksa, som torkade veteklumpar om nagon skulle ha missat det.

haer har vi en kangaroo , vi for ivag och badade i Hume Weir och sedan saa fick vi foer oss att soka efter kangerur vi hittade massvis med dem bredvid de gamla arme' barackerna, suuuperduuperkul

haer stod tre andra och kollade paa oss.den haer mysiga ackliga jaevla varelsen vaentade paa oss naer vi kom hem. jag tycker inte om insekter som kan flyga, och den aer fan enorm.  haer aer en video naer jag leker och nyttjar mina superkunskaper som bushman, tyvaer are det lite skakigt eftersom jag var tvungen att kolla ner i marken hela tiden eftersom det kryllar av ormar och jag sprang i det hoega graeset, vill ju inte bli nafsad  paa, foer daa doer man.




 haer aer den daer aeckliga syrsan eller vad det nu aer, den borjade flaxa med sina tentackler saa jag var tvungen att ta fram kameran.


haer kommer lite bilder, jag som kockar, en stridsvagn, Hume Weir, kangaroos, och La Luna,



torsdag 27 december 2012

28dec kl 10 ungefaer

Jag kommer skriva med engelskt tangentbord igen, men jag orkar inte swenglificera orden den haer gaangen saa ni faar foersoeka att foerstaa endaa. Okej jag ska vael uppdatera vad vi gjort sen jag senast skrev vad vi hade gjort, jag vet inte vad vi hade gjort den senaste gaangen jag skrev om de saker vi goer..hmm, jaja. Julafton eller det var inte julafton utan juldagen saa firade vi lite jul, kaekade lite mat och badade lite och saant, inte saa mycket att beraetta faktiskt, sen dess har vi tagit det lugnt och inte gjort saa mycket, haer om dagen var vi ivaeg och fiskade en liten svaeng.


en video naer vi pumpar  van halen och glider in till huset

haer aer tvaa bilder fraan igaar kvaell


27dec kl 19.15

Morsan börjar bli orolig att jag dött, därför måste jag skriva att jag fortfarande är vid liv. Vi ska ut till floden och fiska lite eller nått, bara ta det lugnt. Är det någon som vet när påsken infaller 2013? Känn er fria att kommentera, inte bara mamma som behöver. Ja jag vet att du vill mamma det är ok. Internet är dödare än vanligt här just nu, vi siktar på Melbourne om nån vecka eller så, sen kanske vidare mot cairns , men det är bara lösa planer i nuläget

söndag 23 december 2012

Skateboarding 23:e 19.30

Jag kom just ihåg varför jag slutade åka rullbräda på riktigt. för typ 10 år sen...aldrig försent att börja igen, det gör ont men det är roligt.

lördag 22 december 2012

23 dec kl 11.30 typ Mer Foton

Here is photos from my camera, i have to skriva det mesta in swenglish because jag inte har ett svenskt tangentbord och jag orkar inte change instaellningar, So its gonna be a crime against grammatiken men det you have to stand ut med.

 The first bild is nemo, jag hittade han!
en Skink och en julskalbagge som det heter in english haha.

Here is jag Kate och Eva,

here we have kates bror Bill som heter Will egentligen eftersom det is konstigt att shorten the name from william to Bill...

Jag taggade ett/en? bambu, jag antar att jag aer ensam in the world att ha gjord det med just mitt efternamn i Albury...stort!

En svart Bird som satt i ett traed

Haer aer ett foto from Sydney, Bondi Beach, From the left: Josefins camera, Rickard, Mattias, Alex, Sara, Anya, Jag.

Bondi beach snubben, som jag kommer kalla Gandalf som badar efter detta.

Operahuset fraan en vinkel, taget i the botanic gardens

operahuset och bron, inte en ovanlig vinkel att ta foton ifran

Boba fett som spelar guitar.

jag som kammar mig och skaffar ett jobb.

bambuposering
jag, emma och sandi on abu dhabi airport

manly beach

jag , Yha hostels tak

koalor

Gandalf som badar

fredag 21 december 2012

22 dec kl 13 foto uppdateringar

Här kommer bara massa bilder, no text
Obs halvnakenhet förekommer (det är inte seriösa nude posing bilder bara så ni vet. Just for fun , så ni får se mig, att jag lever och att det inte är någon annan som uppdaterar )

21 dec kl 22

Vilket jävla antiklimax det blev då, såg lite fram emot att vara bland de få som överlevde apokalypsen eftersom man är så självcentrerad och saknar dödsfruktan. Antagligen hade väl jag tippat av pinnen på en gång och dött av dödsjordbävningar och åskstormar utan dess like..men nej. Det blev inget nu heller, det blir väl att gå ut på nattklubbssväng imorgon och fira att vi antagligen får leva ett sekel till. Jag råder alla att göra detsamma, glöm inte Nils Karlsson pysslings ord: är det chill i VIP:en eller?!

torsdag 20 december 2012

21 dec 2012 m

Ja idag ska världen gå under, jag undrar om tidsskillnaden är inräknad ? Ska fixar foton och skriva brev till transportstyrelsen sen bada eller liknande, om vi nu inte går under, vilken jävla lyckad sysselsättning på livets sista dag...hmm ja jag kanske ska ta kontakt med transportstyrelsen innan det är för sent...man kanske ska omprioritera. Det ska stå 400kg betong i förra inlägget men det spelar ingen roll. Lycka till :)

tisdag 18 december 2012

19dec kl 19 ca

Har jobbat i tre dagar för lite Cash Money om ni inte vet vad det innebär så fråga inte. Lite slit och bygg jobb, idag blev det 9 timmar grävande och tegelläggning, mycket kontanter blir det då. Har sett 5 red back spiders idag en geckoödla en skink en papegoja och en till White tail spider , rena rama zooet...stavar man så ? Måndags blev jag stucken av ett bi men det är lugnt för jag är tydligen inte allergisk, i måndags gjorde jag 40 kg betong för hand också i en gammal skottkärra. Arbetsmoralen här är härlig, det finns inga afterwork utan det är on work , det brukar låta såhär: Hey you swede try this Aussie beer. Imorgon vilodag och då ska jag fixa australiskt bankkonto och vila för det blir jobb på fredag, och mamma apropå vädret så är det typ 34 nu igår och idag, på juldagen ska det vara över 40..kram på er

fredag 14 december 2012

15dec ca kl 10

Dag fem i albury, vi har mest hängt och inte gjort så mycket. Vi har ätit middag med kates föräldrars grannar, genuint australiensikt. Trevligt att det inte blir så turistigt. Vi har badar i floden nästan varje dag (Murray river om någon vill läsa på om den ) jag hatar att skriva för hand med bläckpenna, speciellt på smalt linjerade sidor och mjukt underlag. Beskrivning av albury : ja det är en ny definition av liten storstad. Staden hyser boställe för mången man och kvinna. Ungefärlig uppskattning av populationen skulle vara ca 90000,känslan är att det snarare är 15000. Man kan gå ut mot kvällningen i centrum och knappt möts någon (för att citera Lars winnerbäck ,vilket inte har gjorts på mången år...av någon.) Så "jag skulle låta blicken möta ändras ögon i en främmande stad" jo tjena ! Här är några saker jag mötte med blicken i en främmande stad: ett fyllo med tomteluva, en stor jävla skalbagge som tydligen besitter förmågan att flyga...in i mitt hår, en brun hund med blonda ögonbryn och dess ägare, några ungdomar ca tre st. En tjej med en såndär studentmössa som är fyrkantig, en kille som hette Phil . Ja ni förstår poängen.anywho... Det regnar i dag vilket är skönt eftersom der är varmt, därför passar jag på att skriva ett inlägg. Som ni såg i början av inlägget så skrev jag för hand, det var ett stycke jag helt hade kunnat utelämna eftersom det senare skrivs på datorn men jag ville bara förtydliga hur mycket energi jag lägger ner för er skull och då kanske det genererar i en ökad uppskattning för de enskillda orden som skrivs i inlägget..(fan vad jobbig att ordbajsa för hand, jag ångrar alla paranteser jag skriver också) hursom, det jag också ville säga med det är att Internet är väldigt off här :) jag har bananträd och bambu på framsidan av huset, jag kan äta massa frukter från träd och det är över 30 varje dag.. hmm få se nu vad jag ville säga med det...kommer inte ihåg men glad lucia på er ;)

tisdag 11 december 2012

Onsdag 12dec kl 13 typ

Här kommer en bild på huset jag bor i och vart jag har min säng, igår var jag iväg med kates bror och pappa, vi planterade lite majs i en community garden, sen kollade vi halva Mad max och någon typisk australiensisk tv serie, jag kan gissa att för australiensaren så är det ungefär som Mia och klara i Sverige, jag tyckte inte det var riktigt roligt, men man fattar ju inte alla skämt heller ;). Idag stack jag och Kate till utomhusbassängerna  och simmade och nu har jag gömt mig i skuggan så jag inte skrumpnar bort, jag tyckte Sydney var varmt, här är det typ halvöken...inte öken så som i tråkigt. Har käkat vegemite också!! Svart, smakar salt, svårt att beskriva, (smakar sallad eller nått, fast krispig, det är som jordgubbar som plumsar ner i mjölk) nu är jag på g ner till stan om ett tag, Kate slutar 3 så jag ska gå ner och möta upp och vi ska väl hitta på nått ,

Och till mor: jag har ett par skateskidor hos pappa tror jag om någon vill låna . c ya!

måndag 10 december 2012

Tisdag kanske

Jag är inte i Melbourne jag är i albury nu hos en bekant (Det är lugnt Sara och Micke hon var ingen Josef fritzel) bor i ett asnice hus och badar och kollar runt :) fixar med aus bank och taxfile number här så det är skönt, ska kanske även fira jul här, internetet suger så lär inte komma uppdateringar lika ofta nu ett tag, men jag ska försöka . Xo

söndag 9 december 2012

Apropos

Han är en detektiv i världsklass med många olika verktyg, han besitter inga övernaturliga krafter utan är en mästare på att försvinna och en utomordentlig ninja. Lite överambitiöst att fixa en gata till honom men Jag kände mig dock tuff när jag gick på den, grattis läderlappen! Gonatt nu ska jag sova för jag har en tidig morgon och vill inte försova mig.

lördag 8 december 2012

Söndag

Igår sätt vi på stranden sen i en park i närheten och spelade gitarr och drack vin. Först var vi kanske 7pers men framåt natta så var vi närmare 50 personer som bara satt och pratade och hade skojj, sen kom polisen och skulle bryta upp våran samling, dem var nog inte beredd  på att vi skulle vara så medgörliga, "ja absolut ska vi flytta oss, vi ska bara städa först" eco-generationen gör jobbet lätt för parkpolisen. Nu tvättar jag om det skulle vara intressant, 4 dollar per maskin kostar det. Sen ska jag packa ihop min väska och slänga bort lite kläder till de hemlösa eftersom jag inte behöver alla kläder. Kl 7.45 imorgon åker jag mot Melbourne yeey!

Jag har kollat upp att man kanske kan beställa nytt körkort och skicka det till svenska ambassaden kanske ?