fredag 30 november 2012

Dag fyra

Idag är det äckligt varmt , står 37 men vem vet, vi har poolhäng med öl på vårat hosteltak och försöker inte Tyna bort,blir kvar i Sydney till den 10 iaf sen får jag se vart det bär iväg, mot Melbourne hållet men kanske inte hela vägen, mer updates kommer, kram på er

torsdag 29 november 2012

Russell





ja jag stod vi operahuset och skulle goera en cool bild, jag skulle staa paa haender och allt skulle fotas uppochner men sen kom russel brand in  och sa tjena jag aer haer jag med min mamma, Killen springer runt i laeder byxor och moessa naer det aer 25 grader varm ville bara saega att han aer mkycket trevligare paa film aen paa riktigt, sen haer ni operahuset x2 jag och en aecklig walking stick, and a SANAKE, uttala snake paa japanesiska saa blir det sanakee!, det aer forresten bara massa kineser haer, mer aer in kina itself, .

 nu aer det morgon and i hate tomorrows if they follow a yesterday, that means if i'm bakis i have to sota for it today,  det blir breakfast 7am because i must hinna med bussen till bondi beach idag, det haer med vaedret aer svaart att gissa sig till, yesterday (torsdag) skulle det vara mestadels cloudy och 23 grader typ, det var det inte, typ 27 och sol, idag skulle det vaara 37 och sol hela dagen , saa det blir svaart att gissa vad det blir egentligen, men beachen blir det iaf idag, jag ska aeven titta efter boende paa bondi eller kanske i manly jag faar se.

Om detta må jag berätta

Nu som vet vad titeln innebär behöver inte dra paralleller med det. Jag har tittat på hajar o koalor o allt möjligt operahus och broar lite för mycket att skriva om allt på telefonen, ni får en bild på operahuset stället ,,

Juste jag träffade Russell brand foton kommer sen, :)

tisdag 27 november 2012

Dag ett

När planet är landat så tar jag shuttlebussen in mot sydneycentral där jag ska bo, chauffören hittar inte dit jag ska och hon åker runt i 1,5 timme, får vänta 2timmar på att checka in , det är man lagom sugen på efter 14 timmar på ett flyg. Hur som helst så bor jag i ett rum med fem italjenarpojkar som är bland det värsta jag sett. Ingen kan knappt engelska, jag var tvungen att hjälpa dem att ringa på en lägenhet för dem fattade inget, ja jag kanske blir av med dem snabbare ;) dem spelar någon sjuk sorts musik och brottas med varandra, eller det är mest han den tjocka med rakad skalle och tight svartgul tshirt och kalsonger som brottas, ikväll är det pizza night här men får se om man orkar, så här ser det ut från min säng

måndag 26 november 2012

Abu dhabi

Sitter på flygplatsen och det är sista planet vi ska hoppa på, 14 timmar framför oss, kommer bli oerhört tröttsamt, är redan ganska sliten och sunkig med det är roligt :)

uppsala måndagen den 26 november 2012

Ja till er alla från mig alla, gojul på er! idag flyger jag iväg, 19.15 lyfter vi och sen landar vi efter en och en halv timme i Berlin, sen hoppar vi vidare mot Abu Dhabi och den resan tar typ 6 timmar, mysig...men det är på natten så då kan man iaf sova. efter det väntar en 14 timmars flygresa från Förenade Arabemiraten till Sydney, det är här det blir lite komplicerat med hur man ska gå tillväga. Vi lyfter från Abu Dhabi kl 10:10, det betyder att klockan är 7 i sverige, och 17 i Sydney, när vi landar I Sydney är tiden övermorgon kl 7.20 i Sydney och imorn' kl 21,20 i sverige, hur som helst, detta resulterar i att om jag sover på planet mellan berlin och Abu,(vilket är naturligt) så kommer jag vilja sova direkt när jag kommer fram till Sydney, och det går ju inte.

Ja men i alla fall, Hej då på er alla som jag inte hunnit säga hejdå till och så vidare, hade ju varit kul att kunna träffa alla på riktigt innan men man får inte alltid som man vill och det gör ingenting i det stora hela. Ni kan utgå ifrån att jag skulle vilja träffa just dig innan jag åkte så blir det inga konstigheter och vi behöver inte ha några hard-feelings mellan oss, jag kommer sakna just dig lika mycket som alla andra och ni betyder alla lika mycket för mig, kära vänner, bekanta, släkt och familj! now i bid you farwell and hope to see you all soon! updateringarna kommer inte komma lika frekvent men jag ska försöka, jag ska även försöka lägga upp bilder i den mån jag har internetåtkomst (för mobilbilder) och om jag hittar en dator så kommer det komma upp bättre bilder och saker antagligen. och ni som får för er att skriva sms eller ringa till mig, låt säga, t.ex på min födelsedag, om det nu är någon som gör sånt, så vill jag bara säga att mitt svenska mobilnummer slutar att vara till förfogande under perioden jag befinner mig utomlands. det är ett väldigt bra och lätt nummer så jag har inte tagit bort det helt utan det kommer finnan kvar när jag kommer hem, Jag har dock sagt upp mitt abonnemang så det kommer vara ett refillkort men men inte min poäng, poängen är att jag har med mig mitt gamla simkort och det kommer bli ogiltigt när dem skickar det nya vilket kan vara närsomhelst, men antagligen om 2 månader, så jag kommer ha mitt svenska nr som akut nödnummer om jag måste ha tag i någon vid direktlivsfara så det är trevligt om jag slipper slå på den telefonen och måste ta emot massvis med grattis sms/ vart,vad, hur gör du sms och liknande. Bara en vädjan! vill ni prata så har jag ett australiensiskt nummer som går att få om man ber om det.

till brorsan, jag sa att du kunde få min vita mössa och det står jag fast vid, den är dock inte längre kvar i Stockholm. Jag var tvungen att "låna" den när vi var på manifestationen så nu är den i Uppsala hos mormor igen, jag har även en svart/vit randig som du kan ta, dem är inte så snygg eller trevlig att ha  på sig. Dessutom tror jag det är en svart halsduk hos dig som är mormors som jag lämnade kvar där, du kan ju göra en switch om du nu åker för att hämta mössan eller annat. jag tror du äger massor av halsdukar så du behöver antagligen inte den. men annars så har jag en grå halsduk,( den ser ut som en sån där som alla ekonomer har i uppsala, you know!) den kan du få förvalta om du har behov utav det. Om ni har vinteraktiviteter inplanerade så finns det en snowboard att låna, + kläder hemma hos mamma. Du får gärna låna dem, men gärna inte min nya rocker-bräda, den gula. Burton twin:en + bindningarna som troligen sitter på den gula brädan får du nyttja. Eftersom mamma också läser detta så kan du också vara medveten om vad det är jag skriver här.  och direkt riktat till mor, jag antar att du kommer städa på vinden någonting, när du kommer att flytta mina lådor så kommer du kanske komma över en gammal metro-tidning. det står SPARA på den med gul markeringspenna men det kanske inte syns så bra, det betyder att den ska sparas, det finns nämligen en rolig bild i den på Lovisa så den får inte kastas. resten kan vi ta muntligt när vi ses snart.

ja, hej då eller vad man nu ska säga

söndag 25 november 2012

this is how i'm roland

 Jag ska fota mormor och mamma. det som följer går till såhär:

Mamma - han ska fota oss så han kan titta på oss när han är borta!
Jag - le lite mormor!

Mormor utbrister något som låter som "heeeeeeiii" och fotot ovanför blir till.

sen bränner vi bullarna och vi gör ett litet fotomontage där mormor ska se besviken ut medan hon ser över sina bullar. och jag slänger ihop en kladdkaka som hon kan ta med till sitt folk (de gamla).

1 dag kvar nu sen sitter jag på ett (tre) flyg i 24 timmar, har laddat upp med två böcker och lite musik på ajpodden. Shantaram och en bok som heter the curious incident of the dog in the night-time som handlar om en pojke som har aspbergers och ska lösa ett mysterium rörande vem som dödade hans grannes hund, båda på engelska så jag kan sätta mig in i språket igen, det blir ju lite ringrostigt när man inte pratar på ett tag men men. Harrow maj name is anders! jes aj anders tand what you ar säjjin wellywell! Anywho nu ska jag göra ett sista ryck så man fint brukar uttrycka sig och åka iväg på lite jul-i-jul saker och kolla efter ett par kortbyxor, måste ju göra lite sverige-juligt innan jag åker.


lördag 24 november 2012

2dagar

 jag måste bara påpeka vilken bra ryggsäck jag har, ( den grå/orangea) det är kanske inte super smidig att packa in och ut saker ur. man ska ha den liggandes för att det ska gå typ, men det går in hur mycket som helst, desutom har den spännen som drar åt all packning så ryggsäcken i princip blir platt heeelt sick! alla mina saker går ner i den. och jag har till och med tagit med mig 2 par skor extra och det finns plats över, och här kommer ännu mer bra saker: den är nu ungefär 15 cm bred när jag har den fullpackad, den väger inget alls i sig själv så jag slipper bära massa onödig vikt... om man ska slänga med tekniska termer så väger den 1050g, man kan plocka  bort topplocket på den och då kan det till och med gå som handbagage, om man nu skulle vilja det. jag får inga pengar eller annan ersättning så jag tänker inte säga vad den heter som reklam. men den är väldigt bra att ha på vintern också, om man gillar isklättring och andra aktiviteter :)

Före och efter bild iaf. allt är packat, ska bara vänta tills imorgon och tvätta lite saker så är jag redo att sticka. kollade upp vädret på klart.nu för veckan som kommer, söndag den 2 dec...det blir en mysig dag.. 37grader, jag kommer göra som pippi och försmäkta på denna ö.

)

fredag 23 november 2012

Fredag den schutredje

3 Dagar kvar kvar nu, är i behov av en liten men samtidigt stor handduk, förstår ni vad jag menar? ungefär stor, fast liten. fick lite panik på morgonen när jag skulle söka fram mitt australiensiska sim-kort, det är ett miniSim så den är mindre än ett vanligt och jag har massvis med småprylar i min lilla ryggsäck, jag tömde den varsamt men jag fann den inte. Jag var tvungen att ta bordslampan, trycka ner den i ryggsäcken och gå igenom alla sömmar för att se om den fastnat, nix pix... Men! när jag vände ut och in på ytterfacket så satt den fastkilad där i sömmen, vilken tur. helt ointressant att veta och att skriva om. Jag har inte så mycket annat att ge er, som sagt tre dagar kvar och nu börjar man få lite resfeber, det känns fortfarande som det gjorde för två veckor sen, att det är länge kvar tills jag åker. Man lär nog inte förstå att man är påväg innan jag sitter på planet (jag tänkte skriva framme, men jag tror det kommer på planet, också irrelevanta tankegångar men jag har inget annat).

Stjärtlapp, vad heter det på engelska? det heter inte assflap, det heter enligt någon på internet bum slide. då vet vi!

torsdag 22 november 2012

Till Bror

Det här inlägget är riktat främst till min bror, eftersom han inte har facebook så får han använda sig av det här forumet, antagligen så kommer han inte läsa det här innan slutet av månaden iaf.
hur som haver, här är ett klipp på en kille som spelar en mash up av jaccos vår betong och Ison&filles stationen, akustisk rapp cover, väldigt bra faktiskt. om man tänker på hur dåliga originalen är..eller dåliga och dåliga, inte riktigt top notch.. Vår Betong/stationen, ja ni andra kanske också gillar den. vem vet.

onsdag 21 november 2012

provpackat

så här ser det ut när jag har packat upp allting igen, det gick fort för prövopackningen...jag har plats för mer saker till och med MOOHAHahawhha....ja...men jag har ju inga saker. det som ska in är ett par skor och en byxa, kanske något slags reshandduk eller liknande sen är jag all set så att säga.

Nyttogöra

Kamera inhandlad check!
Provbild, ja den verkar fungera iaf. 5 dagar kvar nu. inhandlat det mesta av behov, tror jag, har tvättat kläderna som eventuellt ska med och ska göra en så kallad "provpackning", den går till på följande vis:

1: jag lägger allt jag tror jag ska ha med mig i en hög (det kallas sortera)
2: jag bestämmer vad som ska in i ryggsäcken och vad som ska in i handbagaget(klassificera)
3: jag "rullpackar" kläderna för att se om det tar mindre plats än det gjorde när jag "vikpackade" (anm. jag har provpackat en gång förut.)
4: jag har antagligen för mycket saker och får försöka sortera bort en del (gallra)
5:ångrar att jag provpackade och struntar i det.(konstatera)

jag ska nog sätta fart och göra det nu om jag kan hitta en fungerande lampa eftersom övervåningen ligger i mörker...aaah nacht...hmm över till nått helt annat, Rihanna ligger etta på spotify's toplista, så det kan gå...jag lyssnar på nr10 och försöker sätta igång då!

ps. det lär inte bli några feta bokstäver eller kursiveringar när resan är igång tror jag, antagligen. det är ju bara för att det kommer ta väldans stora enheter av tid att göra sånt på telefunken, vet inte hur telen fungerar med det australiensiska nummret, vill ni ha det av någon anledning så säg till! men det kostar t-shirten att ringa till mig skulle jag anta. procrastination: eller prokrastinera som det heter på svenska.. vet ni inte vad det är så slå upp det, det är exakt det som försiggår med flinka fingrar bakom tangentbordet hos mig just nu.

fredag 16 november 2012

Nedräkning 10....

Nervööst, imorgon åker bror och sara till Mehico och blir borta en stund för länge, det vill säga att jag inte ser dem innan jag åker vilket är lite synd. idag är det fredag och inget speciellt. väldigt snällt av Maja att säga att jag fick komma till Oasia haha :) imorgon är det manifestation i sthlm, men jag missar hälften eftersom jag har tid hos optikern, men se måste man. Till er, alla klicka på texten ,en rolig sida speciellt för familjen, var så god :)